Marie Jorpes-Sjöberg

Jag bakom Barnmorskestöd, heter Marie Jorpes-Sjöberg och är en 34-årig trebarnsmamma och barnmorska. Jag är född och uppvuxen i Sverige men har de senaste 14 åren bott i Österbotten. Min utbildning gick jag vid Yrkeshögskolan Novia i Vasa, där jag 2018 utexaminerades som barnmorska & sjukskötare.

Genom åren har jag jobbat inom lite olika områden då det kommer till vård och omsorg, bland annat på BB, mödrarådgivning, sjuksköterska på bäddavdelning och som personlig assistent i hemmiljö. Under flera år har jag också varit hemma med mina tre egna barn och det är en tid som lärde mig otroligt mycket och som gav mig många användbara verktyg att ta med i mitt arbete som barnmorska. En sak är säker, och det är att mitt hjärta bultar för barnmorskeriet och allt som hör det till, det är där jag känner mitt kall. 

Att få vara delaktig då en familj växer, ge stöd och handledning eller bara en lugnande hand på axeln är det som jag upplever som så värdefullt. Jag tror på kvinnan och hennes medfödda förmåga att ge liv, vårda och värna. Jag tror att hon med rätt stöd, teamwork och en känsla av samhörighet kan klara av det mesta!

Leg. Barnmorska, Yrkeshögskolan Novia, Vasa – 2018

Amningshandledare, Yrkeshögskolan Novia, Vasa – 2018

Godkänd att utföra eftergranskning post partum, Yrkeshögskolan Novia, Vasa – 2018

Leg. Sjukskötare, Yrkeshögskolan Novia, Vasa – 2018

Specialhandledare för barn- och unga samt familjer. YA! Yrkesakademin, Österbotten – 2012

Varför barnmorskestöd i hemmiljö?

Att bli förälder, såväl mamma som pappa, är kanske det största i livet. De allra flesta upplever graviditeten, förlossningen och sen den första tiden med en ny familjemedlem som en väldigt omtumlande och känslosam tid. Där vill jag finnas som stödet, bollplanket och peppen. Mig ska man kunna ringa, boka in för en träff, en konsultation, en kontroll eller för ett expertråd. Tröskeln ska vara låg och hjälpen nära, jag vill vara tillgänglig för er på era villkor.